Det sa han på Petroleum Technology Conference i Stavanger tirsdag.

-Jeg mener Petoro må fungere som en nøytral koordinator for statens investeringer i teknologi. (..) Hvis ikke tenderer disse midlene til å bli en balanserende post, på linje med midler til barnehager, sa han.

Fusjon trussel mot utvikling
Også Hansen mener sammenslåingen av Statoil og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet kan utgjøre en trussel mot teknologiutviklingen. Han mener det sammenslåtte selskapet må uttrykke klare mål om utviklingen på norsk sokkel

-Med fusjonen mellom Statoil og Hydro er det enda mer viktig med en slik enhet som Petoro kan bli, sa han.

Norge kan bli CO2-kjempe
Ifølge Hansen kan Norge kan bli en internasjonal kjempe innen CO2-fangst.

-Desto flere selskaper som er villig til å ta ledelsen, desto bedre. Vi har jobbet med CO2-fangst siden tidlig i 1990-årene. (..) Vi har ikke styrke til å gjøre det alene og vi ønsker tilbydere velkommen. Dette handler ikke om Aker eller Aker Kværner, men om "Just Catch", sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.