Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Ståle Andersen
Ståle Andersen les mer

- Gi pengene til Petoro

Inge K. Hansen i Aker mener regjeringens midler til teknologi-investeringer bør allokeres direkte til Petoro.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det sa han på Petroleum Technology Conference i Stavanger tirsdag.

-Jeg mener Petoro må fungere som en nøytral koordinator for statens investeringer i teknologi. (..) Hvis ikke tenderer disse midlene til å bli en balanserende post, på linje med midler til barnehager, sa han.

Fusjon trussel mot utvikling
Også Hansen mener sammenslåingen av Statoil og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet kan utgjøre en trussel mot teknologiutviklingen. Han mener det sammenslåtte selskapet må uttrykke klare mål om utviklingen på norsk sokkel

-Med fusjonen mellom Statoil og Hydro er det enda mer viktig med en slik enhet som Petoro kan bli, sa han.

Norge kan bli CO2-kjempe
Ifølge Hansen kan Norge kan bli en internasjonal kjempe innen CO2-fangst.

-Desto flere selskaper som er villig til å ta ledelsen, desto bedre. Vi har jobbet med CO2-fangst siden tidlig i 1990-årene. (..) Vi har ikke styrke til å gjøre det alene og vi ønsker tilbydere velkommen. Dette handler ikke om Aker eller Aker Kværner, men om "Just Catch", sa han.