Inge K. Hansen i Aker sier det er uaktuelt for selskapet å være en underleverandør av CO2-fangstløsninger. Det sier han til TDN Finans på Petroleum Technology Conference i Stavanger tirsdag.

Aker foreslår tirsdag et pilotanlegg for CO2-fangst på Kårstø som kan stå klart i 2009. Selskapet har ifølge Hansen utviklet "Just Catch"-teknologien i samarbeid med 14 partnere.

-Mitsubishi og Fluor driver med tilsvarende teknologi. Men vi ønsker ikke å være noen underleverandør. Dette har vært et satsningsområde for oss lenge og vi vil levere direkte teknologiløsninger, sier han og legger til:

-Hvis vi greier dette, kan kull bli det neste.

Selskapet har ifølge Hansen så langt ikke mottatt noen respons fra regjeringen på forslaget.

-Vi følger bare opp det Stoltenberg så i nyttårstalen. Han ønsket norsk industrisatsning. Vi fronter norsk industri, sier han.

Les også:
Aker vil ha spleiselag
Positiv til rensing i 2009
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.