Ifølge pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet, er det to forhold som er avgjørende for at tilsynet ikke gransker hendelsen.

– For det første var hendelsen i seg selv ikke alvorlig nok. Den medførte ingen forhøyet risiko eller personskade. I tillegg skjedde dette under prøvedrift på bare deler av anlegget, sier Anda til NTB.

Satt ut av storm
Anlegget ble satt helt ut av spill under en vinterstorm i januar i år. Strømforbindelsen mellom LNG-anlegget på Melkøya og fastlandet ble brutt. Brannslokkingsanlegget sviktet og 150 gassdetektorer ble satt ut av spill under hendelsen.

I tillegg konkluderte Statoils egen gransking med at det ble gjort en rekke menneskelige feil da alarmen gikk.

Utfordringer
Petroleumstilsynet mottok den interne granskingsrapporten 19 mars.

– Hendelsen viser at det gjenstår en god del utfordringer for anlegget på Melkøya før det kan settes i drift. De har utfordringer med vinterisering av anlegget og må gjøre tekniske tilskudd før anlegget fungerer slik det skal vinterstid. Petroleumstilsynet følger selvsagt prosessen fram mot oppstart svært nøye, sier Anda. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.