Russiske Gazproms oljearm Gazprom Neft har invitert Statoil til å være med på et prosjekt utenfor kysten av Sakhalin-øya i Stillehavet, sier en kilde nær Gazprom Neft til Reuters tirsdag.

- Det er veldig tidlige diskusjoner, og er en del av våre bredere intensjonsavtale, sier kilden.

I juni knyttet Staotil nære bånd til Gazprom Neft gjennom en samarbeidsavtale. Det ble etablert en arbeidsgruppe som skal evaluere mulige felles oljeprosjekter innen leting og produksjon i Russland og andre steder.

Les mer Sibir neste for Statoil?

Invitasjonen gjelder et prospekt i Lopkhovsky-blokken som Gazprom Neft kjøpte fra BPs russiske samarbeidsselskap TNK-BP for et par år siden, skriver Reuters.

Oljeselskapet Gazprom Neft har ikke klart å utvikle lisensen på egenhånd og russiske energimyndigheter har tidligere truet med å ta lisensen fra Gazprom Neft. Men tirsdag melder russiske medier at lisensen nå er utvidet for enda tre år.

Ifølge den russiske avisen Kommersant ble blokken antatt å ha begrenset potensiale etter seismiske undersøkelser i 2003 og 2004.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.