Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Per Thrana
Per Thrana les mer

Gazprom vil ha Statoils hjelp

Oljeselskapet Gazprom Neft inviterer Statoil til deltakelse i en oljeblokk i Stillehavet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Russiske Gazproms oljearm Gazprom Neft har invitert Statoil til å være med på et prosjekt utenfor kysten av Sakhalin-øya i Stillehavet, sier en kilde nær Gazprom Neft til Reuters tirsdag.

- Det er veldig tidlige diskusjoner, og er en del av våre bredere intensjonsavtale, sier kilden.

I juni knyttet Staotil nære bånd til Gazprom Neft gjennom en samarbeidsavtale. Det ble etablert en arbeidsgruppe som skal evaluere mulige felles oljeprosjekter innen leting og produksjon i Russland og andre steder.

Les mer Sibir neste for Statoil?

Invitasjonen gjelder et prospekt i Lopkhovsky-blokken som Gazprom Neft kjøpte fra BPs russiske samarbeidsselskap TNK-BP for et par år siden, skriver Reuters.

Oljeselskapet Gazprom Neft har ikke klart å utvikle lisensen på egenhånd og russiske energimyndigheter har tidligere truet med å ta lisensen fra Gazprom Neft. Men tirsdag melder russiske medier at lisensen nå er utvidet for enda tre år.

Ifølge den russiske avisen Kommersant ble blokken antatt å ha begrenset potensiale etter seismiske undersøkelser i 2003 og 2004.