To ganger har tette filtre ført til full stopp, skriver Nordlys.

Gasstankeren "Arctic Princess" har i en måned ligget i Hammerfest i påvente av å få skipet ut den første historiske lasten med flytende naturgass - LNG - fra Snøhvitfeltet.

Skulle gått i september
StatoilHydro hadde opprinnelig håp om å sende den første lasten i slutten av september. Siden søndag har gassanlegget vært i drift etter utskifting av filtre. Nå håper StatoilHydro å sende den første lasten av gårde "så raskt som mulig", ifølge informasjonsleder Sverre Kojedal.

Problemene må være ryddet av veien innen desember. Da begynner de første gasskontraktene å løpe. Fra nyttår skal produksjonen etter planen være på et høyt, stabilt nivå.

Kojedal sier at selskapet har tatt høyde for innkjøringsproblemer.

- Dette dreier seg om et helt nytt anlegg og en helt ny teknologi med nye prosedyrer. Da må man regne med å møte på problemer underveis, sier Kojedal til Nordlys. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.