Regjeringen ble informert om avtalen mellom StatoilHydro og Gazprom i en telefonsamtale torsdag mellom statsminister Jens Stoltenberg og Russlands president Vladimir Putin. I samtalen informerte president Putin om at StatoilHydro vil delta med en

andel på 24 prosent i selskapet som skal utvikle det russiske Shtokman-feltet - Shtokman Development Company (SDC), skriver Olje og energidepartementet i en pressemelding.

Se video om Shtokman-avtalen:
Tore Torvund og Åslaug Haga om Shtokman-avtalen
Statsminister Stoltenberg om Shtokman-avtalen

Stoltenberg mener engasjementet kan sikre et norsk-russisk samarbeid om ressursforvaltningen i Barentshavet.

- Det er gledelig at StatoilHydro nå kommer inn i Shtokmanfeltet. Det styrker det norsk-russiske naboskap og vårt strategiske partnerskap på energisektoren i nord. Deltakelsen understreker også vårt felles ansvar for en bærekraftig ressursforvaltning i Barentshavet, sier statsminister Jens Stoltenberg i pressemeldingen.

Åslaug Haga mener utvelgelsen viser at StatoilHydro kan hevde seg internasjonalt.

- StatoilHydro har enestående kompetanse og erf#229 fra offshorevirksomhet under krevende forhold på norsk sokkel. Selskapet har også arbeidet lenge i Russland. Jeg deler selskapets forventning om at deltakelsen vil bidra til en vellykket utvikling av Shtokmanfeltet. Deltakelsen viser at StatoilHydro hevder seg i den internasjonale konkurransen om de store oppgavene, sier olje- og energiminister Åslaug Haga.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.