Ifølge den russiske avisen Kommersant betaler StatoilHydro 800 millioner dollar for å delta i første fase av Shtokman- utbyggingen og for å kunne bokføre sin andel av reservene.

Det skriver avisen fredag.

Avisen skriver også at beslutningen om å ikke inkludere ConocoPhillips som andelshaver, slik det var spekulert i på forhånd, ble gjort etter de seneste diskusjonene mellom Russland og USA om de amerikanske rakettskjoldplanene.

Kommersant har tidligere vist til ikke-navngitte kilder i Gazprom, som har sagt at StatoilHydro og ConocoPhillips ville tilbys samme vilkår som Total, men med mindre ledelsesmyndighet. Total betalte rundt 800 millioner dollar for å få mulighet til å bokføre sin 25 prosents andel (TDN Finans-artikkel 29.08.07).

Ifølge Bloomberg News skriver Kommersant også at foreløpige estimater viser at investeringene i fase 1 kan bli rundt 15 milliarder dollar, hvorav 40 prosent blir finansiert av partnerskapet, mens 60 prosent vil være lån. Shtokman Developement Company skal registreres i Nederland eller Sveits for å unngå russiske juridiske strukturer, ifølge avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.