Det opplyses i en melding fra BP onsdag.

Funnet er lokalisert rundt 70 kilometer sørøst for Baku i et høytrykksreservoar i en dypere struktur under dagens produserende reservoar.

I tillegg viste avgrensingsbrønnen gasskondensat i dagens produserende horisont som utvider feltet sørover.

"Testraten ble begrenset at utstyret på riggen til 35 millioner kubikkfot pr dag. Resultatene bekrefter tilstrekkelig gass på Shah Deniz for en utvikling av andre fase. Selv om det er behov for ytterligere arbeid for å definere andre fase vil det trolig bli lignende eller større enn fase 1", heter det i meldingen.

Statoil har en eierandel på 25,5 prosent i Shah Deniz.

StatoilHydro tror at en fase 2-utvikling av Shah Deniz vil innebære at gass fra feltet også vil kunne leveres til EU, ifølge en pressemelding fra StatoilHydro onsdag.

-Vi tror at gass fra en fase 2-utvikling kan bidra til å dekke innenlandsk etterspørsel for gass i Aserbajdsjan, i tillegg til regionale markeder i Georgia og Tyrkia, men også til markeder i EU, sier konserndirektør Peter Mellbye i StatoilHydro i en kommentar og fortsetter;

-Med å utvide Shah Deniz verdikjeden utover Tyrkia vil Aserbajdsjan også bli en leverandør til Europa. Dette vil være et første steg i å danne en fjerde korridor for gassleveranser til Europa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.