De kurdiske regionale selvstyremyndighetene (KRG), har stanset all oljeproduksjon for det lokale markedet i Kurdistan.

DNO er en av aktørene i Nord-Irak, og foreløpig driver selskapet bare produksjon for det lokale markedet her. DNO venter fortsatt på eksporttillatelse for å få oljen ut av landet, ettersom prisen i det lokale markedet ligger langt under det man kan få for oljen utenfor landets grenser.

Det er ventet at produksjonen starter opp igjen sent i august eller tidlig i september, ifølge en melding fra DNO International.

Ifølge TDN Finans er stengningen gjort for at myndighetene skal kunne gjennomgå lisensene og overholdelsen og uniformiteten i prosedyrene som blir brukt for å regulere måten eierne av små installasjoner får råoljeforsyninger på, inkludert spørsmål knyttet til prisingen av råoljen og kvaliteten på produktene de produserer.

KRG mener formalitetene vil være gjennomført ved utløpet av august, opplyses det.

DNO-aksjen faller 4,24 prosent til 7,0 kroner.

- Den pålagte stansen av produksjon gjelder for hele regionene og gjelder derfor alle selskaper som leverer olje i det lokale markedet i Kurdistan. Ifølge KRG forventer de at arbeidet er gjennomført innen slutten av august, sier administrerende direktør Helge Eide i DNO til TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.