Investor Øystein Stray Spetalen og hans deleide selskap Noble Denton prøver å slå det norske riggselskapet Thule Drilling konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

- Konkursbegjæringen er latterlig og vi synes det er uhørt at de prøver å presse oss for penger. Dette er bare enda et selskap som prøver å presse Thule for penger. De har fakturert oss med høygaffel, sier styreleder Hans Eirik Olav i Thule Drilling.

Olav mener at Noble Denton er uten ette å skade Thule, samtidig som det norske riggselskapet er i sluttfasen med å selge sine rigger.

Vil skade oss

- Hvorfor det vil skade oss vet jeg ikke, annet enn at Øystein Stray Spetalen har vært og sett på riggene uten vår tillatelse. Han eier Noble Denton og jeg har forstått at han likte det han så på verftet. Det er en merkelig oppførsel av Spetalen, for å si det pent, sier Olav til DN.

I tre og et halvt år har Thule Drilling hatt en avtale med Noble om oppfølgingen av tre rigger som Thule har under bygging i Midt-Østen.

Thule har i lang tid slitt med stram likviditet og misligholdte obligasjonslån. Etter en strid om penger ble verftet stengt i juli 2007, og riggene har siden vært innesperret på et verft i Midt-Østen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.