Iraks oljedepartement og myndighetene i den delvis selvstyrte kurdiske regionen i landet har kommet frem til en avtale som sikrer eksport av olje til Tyrkia.

Avtalen regnes som et gjennombrudd, etter at uenighet mellom myndighetene har hindret eksport av olje i lang tid, melder Reuters .

- Det er i første omgang kommet til enighet om eksport av irakisk olje fra Tawake-feltet, sier Asim Jihad som er talsmann for det irakiske oljedepartementet.

Det er nettopp på dette feltet at det norske oljeselskapet DNO har lisens.

- Eksport av 100 000 fat per dag ventes å bli eksportert fra dette feltet fra begynnelsen av neste år, bekrefter ressursminister Ashti Hawrami i den kurdiske regionalregjeringen.

Mandag ble representanter for myndighetene enige om å knytte to kurdiske oljefelt til Ceyhan-ledningen.

Les saken: Stort fremskritt for DNO

Usikkerheten rundt situasjonen i Irak har gjort DNO-aksjen svært volatil på børsen. Små nyanser i meldinger har tidligere gitt store utslag i aksjekursen i begge retninger.

Les saken: Sitat-trøbbel skapte DNO-uro

Aksjen steg over ni prosent på Oslo Børs torsdag, og har lagt på seg 56 prosent siste måned. Likevel er aksjen fremdeles langt unna å kompensere for fallet det siste året. I dag står aksjen 37 prosent lavere enn på samme tid for ett år siden.

Diskuter DNO-aksjen under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.