- Per i dag har DNO ikke mottatt en autorisasjon for eksport av olje fra Tawke, melder DNO. Det er dårlig nytt for DNO-aksjonærene som fredag jublet over en uttalelse som tydet på at det var gitt grønt lys for oljeeksport. DNO-aksjen steg 30 prosent etter at en irakisk talsmann ga DNO-aksjonærene håp.

-Det har vært en initiell enighet om å eksportere olje fra Tawke- oljefeltet, sier talsmann Asim Jihad til nyhetsbyrået Reuters som DN Energi meldte torsdag kveld.

Men fredag ettermiddag har DNO sendt ut en melding som avviser at dette er tilfelle.

- Etter å ha vært i kontakt med regionale myndigheter i Kurdistan (KRG) i dag, er DNO meddelt fra KRG at de venter at eksport fra Tawke kan begynne i løpet av første kvartal 2009. KRG har videre meddelt at det er fremgang i diskusjonene om eksport fra TaqTaq-feltet, som er det eneste andre potensielt produserende felt foreløpig i den kurdiske regionen av Irak, skriver DNO i meldingen.

DNO-aksjonærene synes å likevel være fornøyd med meldingen. Aksjen er fortsatt opp 16 prosent etter at nyheten ble kjent.

Hva synes du om DNO-meldingen? Diskutér saken under! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.