Fredag ettermiddag hadde statsråden et møte i departementet med styrelederen i holdingselskapet, Øyvind Eriksen, der hun ba om en gransking av verdifastsettelsen på de forskjellige selskapene som ble flyttet fra Aker ASA til det mer operative selskapet Aker Solutions.

Les også: - Så grisete at jeg ikke finner ord

Det siste selskapet eies av Aker Holding, som ble etablert i 2007 med det eneste formål å eie Aker Solutions. I Aker Holding er det Kjell Inge Røkke som er hovedeieren, mens den norske stat og Wallenberg-sfæren i Sverige er medeiere.

Øyvind Eriksen, som tidligere var Røkkes advokat, ble i fjor høst ansatt som sjef for Aker-konsernet. Han er ifølge Brustad også styreleder i Aker Holding.

Under møtet på statsrådens kontor fredag ettermiddag sa Eriksen at han så raskt som mulig vil innkalle styret og treffe de nødvendige vedtak om gjennomgangen eller granskingen som statsråden også kaller det.

Begrunnelsen for Brustads initiativ er den store oppmerksomheten saken har fått. Hun bekreftet overfor pressen fredag at hun ikke var kjent med transaksjonene på forhånd. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.