VG får bekreftet fra sentrale regjeringskilder at næringsminister Sylvia Brustad skal være så forbannet at hun vurderer å få hele Akers salg til Aker Solutions annullert.

Etter det VG erfarer skal statsminister Jens Stoltenberg fullt ut dele Brustads vurdering.

- Jeg liker dette svært dårlig sier Brustad til VG.

Lurt?
Flere sentrale rødgrønne politikere VG har snakket med sier rett ut at det kan se ut som om regjeringen er blitt lurt av Røkke.

Dagens Næringsliv skrev mandag at det omstridte Aker-salget ble gjort til et datterselskap av Aker Solutions ASA og ikke direkte til Aker Solutions. Dermed ble aksjonæravtalen som skal sikre staten innflytelse over Aker Solutions ommgått.

- Føler du deg lurt av Røkke?

- Jeg har ikke grunnlag for å si det nå. Men jeg liker ikke at det blir stilt spørsmål av den typen som er blitt stilt, og derfor er vi nødt til å få alle fakta på bordet, sier Brustad til DN.

Hun sier at hun ikke har lyst å spekulere i mulige utfall av saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.