Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

North Energy litt nærmere oppstart

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

North Energy fikk et driftresultat i første kvartal 2010 på minus 44,7 millioner kroner, mot et tap på 53,7 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det blir opplyst i en melding torsdag.

Lavere letekostnader
Letekostnadene utgjorde 18 millioner kroner i kvartalet mot 30 millioner i andre kvartal i fjor. Kontantbeholdning var 535 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, sammenlignet med 522 millioner kroner kvartalet før.

- North Energy er deltakende i 13 lisenserhvor av 7 av lisensene nå jobber med å evaluere hvor vidt de skal bore eller tilbakelevere lisensen. Tre av disse «drill or drop»–beslutningene tas sent i 2010. To av disse lisensene, PL 510 og PL 526, ligger i Norskehavet, og den tredje, PL 498 ligger i Nordsjøen, melder selskapet.

Barentshavet. Aktivitetene i Barentshavet har i 2. kvartal for en stor del vært fokusert på neste års boreaktiviteter.

Vil med i 21 konsesjonsrunde
- Størstedelen av utforskningsenheten i selskapet har vært opptatt med å kartlegge prospekter til APA 2010 og 21. konsesjonsrunde. Selskapet har som intensjon å levere grundige søknader til disse rundene, og vil fortsatt prioritere å bruke hoveddelen av staben til slike aktiviteter fram til fristene 15. september (APA 2010) og 3. november (21.konsesjonsrunde), melder selskapet.

Kjøper letelisens av Talisman
-North Energy har skrevet avtale med Talisman Energy Norge AS om kjøp av en andel på 11 prosent i PL 341 Stirby lokalisert i Nordsjøen nordøst for Brae Øst og nord for Gudrun. Kjøpet er i tråd med North Energys målsetting om kjøp av 3 lisenser med brønnforpliktelser i 2010. Boring av letebrønn på Stirby prospektet startet 16. august 2010 med Det norske som operatør. North Energy ser på PL 341 som et attraktivt prospekt, både med hensyn til funnsannsynlighet og volumer. Det er i tillegg stor oppside knyttet til dypereliggende strukturer, melder selskapet.

Ser økonomi i Fogelberg
-Det har i andre kvartal blitt gjennomført analyser av funnet på PL 433 Fogelberg. Disse har bekreftet tidligere volumanslag. Videre viser analysene at CO2-innholdet i gassen er i tråd med andre funn i samme område. North Energys evaluering tilsier en positiv økonomi i feltet ,selv med pessimistiske volumanslag, ifølge North Energy.North EnergyTall i millioner kroner

Andre kvartal 2010

Andre kvartal 2009

Driftsresultat

-44,7

-53,7

Nettoresultat

-10,6

-13,1  Hvordan går oljerelaterte aksjer i dag? Og er oljeprisen på vei opp igjen?

Få full oversikt på DN Energis markedssider.