Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Roar Nerdal
Roar Nerdal les mer

- Statoil bør kjøpe seg inn i Petrobras

Ringreven Magnus Stangeland mener Statoil bør kjenne sin besøkelsestid.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Eks-politiker og forretningsmann Magnus Stangeland er veldig fornøyd med at brasilianske Petrobras etterspør norske tjenester og samarbeider tett med Statoil.

- Sammen ville disse to selskapene blitt verdens største og beste oljeselskap. Når Petrobras er i markedet for å hente inn 90 milliarder, burde Statoil kjenne sin besøkelsestid og kjøpe seg kraftig inn. Oljeproduksjonen i de to selskapene er i dag sånn noenlunde det samme. Om to år vil Petrobras ha fordoblet produksjonen sin, sier Stangeland.

Den tidligere profilerte og til dels omstridte senterpartipolitikeren Magnus Stangeland er på full fart inn i det brasilianske offshoremarkedet med Bergen Group, der han er styreformann. Selskapet har drevet ett år i Brasil, og trapper nå opp virksomheten for fullt.

- Jeg er entreprenør i sjelen. Det jeg ser her i Brasil, er mye av det samme vi opplevde i Norge på 70- og 80-tallet. Bare at her er det så mye større og det skjer så raskt, sier Stangeland. Han vil ikke avsløre så mange av planene sine ennå.

- Men jeg kan fortelle såpass at jeg leter etter et sted der vi kan legge vår hovedbase. En avtale om dette kan være på plass allerede denne uken, sier Stangeland. Han er heller ikke så opptatt av å være i nærheten av pre-salt-feltet utenfor Rio de Janeiro.

- Det vil være stor aktivitet langs store områder av kysten, sier Stangeland.