Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Terje Riis-Johansen, Olje- og energiminister. Roar Nerdal
Terje Riis-Johansen, Olje- og energiminister. Roar Nerdal les mer

Vil lokke brasilianere og kinesere til Mongstad

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) forsøker å overtale oljeselskapet Petrobras i Brasil til å investere i teknologisenteret på Mongstad.

Senteret skal teste ut renseteknologi for CO2. Riis-Johansen ønsker å internasjonalisere senteret.

Oljeselskapet Shell og energiselskapet Sasol er fra før med i prosjektet. Tidligere i år var Riis-Johansen i Kina for å få kinesiske myndigheter og oljeselskaper til å investere. Under et besøk i Brasil har nå Riis-Johansen forsøkt å overtale landets statlige oljeselskap til å bli med, skriver Aftenposten.

– Brasilianerne synes åpenbart at dette er interessant, og en av toppsjefene har allerede en avtale med Statoil om å besøke Mongstad i neste uke. Petrobras jobber selv med prosjekter knyttet til karbonfangst, og de deler min oppfatning om viktigheten av at oljeselskapene selv engasjerer seg. Interessen deres viser at Mongstad er i ferd med å bli et tyngdepunkt globalt, sier Riis-Johansen.

Samtalene med Petrobras har vært konstruktive, men han understreker at det gjenstår mye før man kan bli enige om et eventuelt samarbeid.

Les også: Regnskog-milliarder åpner oljedører