Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Thule-toppene Anders-Ivar Olsen (til venstre) og Aage Thoen må registrere at det er kroken på døren for Thule Drilling. Gunnar Bløndal
Thule-toppene Anders-Ivar Olsen (til venstre) og Aage Thoen må registrere at det er kroken på døren for Thule Drilling. Gunnar Bløndal les mer

no_topic

Thule Drilling konkurs

Klokken 9.45 i dag morges ble det åpnet konkurs i riggselskapet Thule Drilling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I slutten av april i år begjærte Norsk Tillitsmann konkurs i Thule Drilling. Norsk Tillitsmann representerer Thules obligasjonseiere, som har rundt 1,8 milliarder kroner utestående hos selskapet.

Siden den gang har riggselskapet fra Asker kjempet med nebb og klør for å unngå konkursåpning.

Konflikt i to år
Det var derfor ventet kamp på kniven da konkursbegjæringen skulle behandles rettslig for fjerde gang i Asker og Bærum tingrett i dag. Men dramatikken uteble.

I går ettermiddag hadde Thule-ledelsen varslet dommerfullmektig Lars Fredrik Styren om at selskapet ikke motsatte seg konkursåpning. Dermed ble rettsmøtet i dag i praksis en formalitet.

Klokken 9.45 i dag morges erklærte Styren at det er åpnet konkurs i Thule.

Dermed satte han punktum for en to år lang konflikt mellom Thule og selskapets långivere. Nå får en bostyrer jobben med å nøste opp i Thule, som har tre jack-up-rigger under bygging ved et verft i Sharjah i Emiratene.

Kampen fortsetter
Kampen mellom Thule-ledelsen og långiverne er neppe over. Thule har tidligere varslet et motkrav på rundt 2,6 milliarder kroner mot obligasjonseierne og Norsk Tillitsmann.

Thule-ledelsen mener långiverne har torpedert en hver mulighet til å finne en løsning for salg av Thules eiendeler.

- Obligasjonseierne har på en svært utilbørlig måte forsøkt å tilrive seg aksjonærverdier i Thule. Den uttalte strategien har vært å spenne ben for et salg som ville gi full dekning til obligasjonseierne, sa Thules advokat, Gunnar Stake-Larsen, i retten i dag.

Norsk Tillitsmanns advokat, Karstein Johan Espelid, svarte med samme mynt:

- Obligasjonseierne er meget fortørnet over måten selskapet har drevet på og at de ikke har meldt oppbud, sa Espelid i retten.

- Dette kommer til å bli et veldig spesielt bo. Man har her drevet på kreditors regning i tilnærmet to år. Alle aktiva befinner seg andre steder enn i Norge – i hovedsak i Østen og i USA, sa Espelid.

Det er i følge styreleder Aage Thoen i Thule fem ansatte i selskapet.

Les også: Tang på tanken

Slik lykkes du i Brasil