I slutten av april i år begjærte Norsk Tillitsmann konkurs i Thule Drilling. Norsk Tillitsmann representerer Thules obligasjonseiere, som har rundt 1,8 milliarder kroner utestående hos selskapet.

Siden den gang har riggselskapet fra Asker kjempet med nebb og klør for å unngå konkursåpning.

Konflikt i to år
Det var derfor ventet kamp på kniven da konkursbegjæringen skulle behandles rettslig for fjerde gang i Asker og Bærum tingrett i dag. Men dramatikken uteble.

I går ettermiddag hadde Thule-ledelsen varslet dommerfullmektig Lars Fredrik Styren om at selskapet ikke motsatte seg konkursåpning. Dermed ble rettsmøtet i dag i praksis en formalitet.

Klokken 9.45 i dag morges erklærte Styren at det er åpnet konkurs i Thule.

Dermed satte han punktum for en to år lang konflikt mellom Thule og selskapets långivere. Nå får en bostyrer jobben med å nøste opp i Thule, som har tre jack-up-rigger under bygging ved et verft i Sharjah i Emiratene.

Kampen fortsetter
Kampen mellom Thule-ledelsen og långiverne er neppe over. Thule har tidligere varslet et motkrav på rundt 2,6 milliarder kroner mot obligasjonseierne og Norsk Tillitsmann.

Thule-ledelsen mener långiverne har torpedert en hver mulighet til å finne en løsning for salg av Thules eiendeler.

- Obligasjonseierne har på en svært utilbørlig måte forsøkt å tilrive seg aksjonærverdier i Thule. Den uttalte strategien har vært å spenne ben for et salg som ville gi full dekning til obligasjonseierne, sa Thules advokat, Gunnar Stake-Larsen, i retten i dag.

Norsk Tillitsmanns advokat, Karstein Johan Espelid, svarte med samme mynt:

- Obligasjonseierne er meget fortørnet over måten selskapet har drevet på og at de ikke har meldt oppbud, sa Espelid i retten.

- Dette kommer til å bli et veldig spesielt bo. Man har her drevet på kreditors regning i tilnærmet to år. Alle aktiva befinner seg andre steder enn i Norge – i hovedsak i Østen og i USA, sa Espelid.

Det er i følge styreleder Aage Thoen i Thule fem ansatte i selskapet.

Les også: Tang på tanken

Slik lykkes du i Brasil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.