Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

North Energy avklarer oppkjøp

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

North Energy ASA (NORTH) har nå innhentet alle nødvendige godkjennelser for sitt oppkjøp av 11 prosents andel i produksjonslisensen PL 341 Stirby fra Talisman Energy. Dette melder newsweb.no fredag.

Lisensen ligger i Nordsjøen omlag 25 km nord for Gudrun feltet og nord øst av Brae feltet. Boring av letebrønn på PL 341 Stirby prospektet startet 16. august med riggenSonga Delta. Dette er den andre brønnen som North Energy ASA borer som en del av et program på 8 brønner for perioden 2010-2012. Den første brønnen i dette programmet ble boret i PL 433 Fogelberg tidligere i år og påviste gass-kondensat.Eiere i lisens PL 341 Stirby er Det norske oljeselskap ASA (operatør og innehaver av 30 prosents andel), Wintershall Norge ASA (20 prosent), Marathon (12 prosent), North Energy ASA (11 prosent), GDF SUEZ E&P Norge AS (10 prosent), Bayerngas Produksjon Norge AS (10 prosent) og Talisman Energy Norge AS (7 prosent).Les også: North Energy litt nærmere oppstart