- Det er ikke min oppgave å si ja eller nei til oljesand eller til om Statoil skal være engasjert i denne virksomheten. Poenget mitt er at vi ikke kommer utenom fossile energibærere når framtidas energibehov skal dekkes. Det er en holdning som deles av de regjeringene jeg møter på mine reiser rundt om i verden, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe til NTB.

Han har behov for å klargjøre sine standpunkter etter at positive uttalelser om oljesand og en kritisk uttalelse om EUs drivstoffkvalitetdirektiv til canadisk presse i forrige uke skapte sterke reaksjoner her hjemme. Moe sier han er for drivstoffkvalitetdirektivet og de overordnede målsettingene i det, men krever at alle energikilder blir behandlet likt etter utslipp.

- Skal man bidra i verden på en relevant måte, kommer man ikke utenom fossile energibærere. Da blir spørsmålet heller hvordan vi kan utvinne, produsere og forbruke fossil energi på en mest mulig klima- og miljøvennlig måte, sier Moe. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.