Norge - og verden - har enorme gassreserver i ukonvensjonell gass som metangass fanget i kull og metan i hydrater. Statoil-sjef Helge Lund tror også disse ressursene en dag kan bli utnyttet.

Brennende is er Norges ukjente formue

- Tidligere var jo også olje offshore regnet som ukonvensjonelt. I dag er shalegas og tight oil ukonvensjonelt. Kanskje det blir konvensjonelt om noen år. Det finnes jo også gasshydrater som jo på et tidspunkt kan bli intressant også i et europeisk og norsk perspektiv. Men jeg har ikke store forventninger til det i dag, men jeg tror at all erf#229 tilsier at teknologi og ny kompetanse gjør at vi kan utvikle hydrokarbonressurser som tidligere var helt utilgjengelige på en god og lønnsom måte, sier konsernsjef Helge Lund til DN.no.

- Har dere folk i Statoil som jobber med for eksempel gasshydrater og metan fra kull i Nordsjøen?

- Vi har en teknologienhet som jeg er veldig stolt av, et forskningssenter i Trondheim blant annet. De jobber på to dimensjoner. Det ene er noe mer konkret med teknologiutvikling, teknologiimplementering på korte og mellomlange sikt, men de jobber jo også med det langsiktige perspektivet for å hjelpe oss å tenke langt frem - og et av de spørsmålene de tenker på er det du stiller.

Brennende is er Norges ukjente formue (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.