Amerikanske miljøvernmyndigheter (EPA) skriver i en ny rapport at det "mest trolig" er sammenheng mellom fracking av skifergass og forurensning av grunnvannet.

Meldingen fra EPA er ifølge Wall Street Journal den første studien gjort av myndigheter som konkluderer med en sannsynlig sammenheng mellom fracking og forurensning av grunnvannet.

EPAs studie er gjort i Wyoming hvor lokalsamfunn og eieren av et gassfelt, Encana, har jobbet med å identifisere potensielle kilder til forurensning av vannet. Arbeidet med undersøkelsene har pågått over tre år.

En av testbrønnene EPA boret inneholdt 246 mikrogram bensin per liter vann, langt over maksimalt tillat nivå for drikkevann. Fracking var den sannsynlige forurensningskilden, opplyses det.

Encana falt over seks prosent mens Chesapeake Energy falt 5,1 prosent etter meldingen fra EPA ble publisert.

Les også: Skifergass-boring utløste jordskjelv

<b>Mener skifer reduserer risikoen</b>

Les mer om skifergass her: Her revolusjoneres gassmarkedene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.