Oljeprisene faller moderat tirsdag morgen, idet bekymringer for høye priser og forventninger om økt tilførsel, veier opp for en potensiell oppside som følge av signaler fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke om videreføring av en lempelig pengepolitikk i USA.

Bernankes kommentar om at forbedringer i USAs arbeidsmarked muligens ikke vil fortsette, styrket det amerikanske aksjemarkedet mandag, og bidro deretter til oppgang i asiatiske aksjemarkeder tirsdag, skriver Marketwatch.

Oljeprisene steg mandag både i New York og i London.

- Steget nok
- Fraværet av en sterkere reaksjon, i tråd med den som kom i aksjemarkedet, kan tyde på en viss bekymring for at oljeprisene har steget nok, i alle fall i denne omgang, sier Timothy Evans, energianalytiker i Citi Futures Perspective, til nyhetstjenesten.

Evans viser også til kommentarer mandag fra sjefen for Det internasjonale energibyrå (IEA), Fatih Birol, om at høye4 oljepriser allerede har begynt å ramme forbruket i andre deler av økonomien.

Prisbevegelsene i olje kommer i påvente av ukentlige oljelagertall fra det amerikanske energidepartementet onsdag, som ifølge estimater innhentet av Dow Jones Newswires, ventes å vise en vekst på 2,3 millioner fat i uken som endte 23. mars.

Kursen på amerikanske dollar henter seg litt inn igjen, etter en svekkelse som ble registrert mandag, i kjølvannet av Bernankes kommentarer.

WTI 1. posisjon, som er maikontrakten, faller 0,29 dollar til 106,74 dollar per fat tirsdag morgen, etter å ha endt opp 0,16 dollar per fat til 107,03 dollar mandag. Ved stengetid for Oslo Børs mandag ble kontrakten handlet for rundt 107,00 dollar fatet.

Brent 1. posisjon, som er maikontrakten, faller 0,31 dollar til 125,34 dollar per fat. Mandag steg kontrakten 0,52 dollar til 125,65 dollar. Ved stengetid for Oslo Børs ble kontrakten handlet for rundt 125,60 dollar per fat.

Brent spot ble notert til 126,29 dollar per fat mandag, mot 125,79 dollar handledagen før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.