Ansatte i oljemyggen Spring Energy nyter godt av at det britiske oljeselskapet Tullow Oil blar opp over 2,1 milliarder kroner for selskapet tirsdag.

Med en eierandel på rundt fem prosent er de 37 ansatte sikret over 100 millioner kroner før eventuell letebonus.

- Fornøyde
Toppsjef Roar Tessem i Spring Energy bekrefter overfor DN.no at samtlige nå selger til det britiske oljeselskapet.

- Vi er fornøyde. Langt de fleste ansatte har vært med på hele reisen, og andre har kommet inn helt i sluttfasen her, men alle ansatte er kjempfornøyde. Og det å ha en struktur hvor du kan spørre de ikke bare som ansatte, men også som aksjonærer, er utrolig viktig, sier Tessem til DN.no.

Selv ligger han an til nær 19 milioner kroner før en eventuell letebonus for sin andel på 0,9 prosent. Aksjene er både kjøpt og mottatt som bonuser i løpet av ansettelsesforholdet, og Tessem ønsker ikke å utdype hva som har vært hans kostpris.

- Jeg er fornøyd, er det han sier om det.

- Fem fantastiske år
Spring Energy har også betalt ut rundt 250 millioner dollar, omkring 1,4 milliarder kroner, i to utbytter siden oppstarten i 2007. Det har også kommet Spring-sjefen tilgode.

Han synes likevel det ikke er dét som fortjener oppmerksomheten, og tilskriver suksessen alle aksjonærer.

- Det blir en del penger dette?

- Ja, vi klager ikke. Men som jeg sier og har sagt til teamet lenge. Vi har hatt fem fantastiske år, men hvert år må vi glemme det vi har vært igjennom og alltid fokusere fremover, sier Spring-sjefen.

Tullow kliner til og betaler 372,3 millioner dollar, omkring 2,1 milliarder kroner, for Spring Energy pluss justeringer i arbeidskapital.

Får mer ved letebonus
Selgerne får også en bonus dersom Spring lykkes med fire spesifikke prosjekter, som blir utbetalt med en glidende skala til maksimum 150 millioner dollar per prospekt og 300 millioner dollar, rundt 1,7 milliarder kroner, totalt.

Tessem er imidlertid like fornøyd med å ha fått Spring under en «større paraply» som samtidig er like letefokusert som hans eget selskap.

Nå skal satsningen på norsk sokkel intensiveres, samtidig som at han selv får ansvar for hele Tullows satsning i de nordlige delene av Atlanterhavet, inkludert eksisterende virksomhet på Grønland.

- Dette er topp nyheter dette, sier han.

Les også:
Tullow om suksessbonusen: - Det er som å betale skatt på lotteri (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.