De nye retningslinjene er ifølge EU-kommisjonen ment å sikre trygg og billig kraftforsyning i medlemslandene og samtidig hindre at de statlige subsidiene får en konkurransevridende effekt.

Ifølge de nye retningslinjene bør det i enkelte tilfeller åpnes for subsidiering av kullkraftverk og gasskraftverk for å få opp kraftproduksjonen. Flere land, deriblant Frankrike, har ifølge EU-kommisjonen behov for å øke kraftforsyningen på denne måten.

Samtidig mener EU-kommisjonen at subsidieringen av fornybare energikilder bør reduseres fordi investeringskostnadene i denne sektoren nå er gått ned.

Det er ikke tillatt å subsidiere atomkraft.

En rekke europeiske kraftselskaper har presset EU hardt for å få ned subsidieringen av fornybar energi som solkraft og vindkraft. Samtidig har høye strømpriser skapt politisk misnøye i EUs medlemsland.

Ifølge EUs energikommissær Günther Öttinger må de statlige subsidiene bidra til å sikre en kostnadseffektiv og stabil kraftforsyning.

- Det må fortsatt produseres energi når sola ikke skinner og vinden ikke blåser, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.