Statoil og partnerne i utvinningstillatelse 348/348B har gjort et oljefunn i Snilehorn-prospektet i Norskehavet, om lag 15 kilometer nordøst for Njord-feltet i Norskehavet. Det opplyser selskapet i en melding mandag morgen. Funnet er på mellom ni og 16 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.

Statoil anslår i pressemeldingen at volumet på Snilehorn-funnet til mellom 55 og 100 millioner fat utvinnbar lettolje av høy kvalitet.

Feltnært
Dette er det tredje feltnære funnet i Norskehavet på tre måneder.

- Vi er godt fornøyd med resultatene av vårt leteprogram i feltnære områder i Norskehavet i år. På tre måneder har vi gjort tre nye funn i områdene rundt Norne, Åsgard og Njord, og har påvist totalt 86 til 166 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter i de tre brønnene, sier Statoils letedirektør for norsk sokkel Gro G. Haatvedt i en pressemelding.

- Dette er fat av høy verdi som gir oss muligheten til å forlenge levetiden på våre installasjoner, sier Haatvedt.

Oljedirektoratet skriver at brønnen ikke ble formasjonstestet, men at det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Statoil er operatør med en eierandel på 35 prosent, GDF Suez har 20 prosent, E.ON og Core Energy har 17,5 prosent hver, Faraoe Petroleum har en eierandel på 7,5 prosent og VNG Norge 2,5 prosent, skriver TDN Finans.

Tørr brønn
Mandag morgen er det også kjent at GDF Suez E&P har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 35/9-9 på utvinningslisens 153 vest for Gjøa-feltet i Nordsjøen. Brønnen var tørr, melder Oljedirektoratet mandag.

Statoil har fem prosent eierandel i utvinningstillatelsen.

Les også på DN.no i dag:
Rapport om hemmelighold i finansnæringen:Her er verstingene
Asia i dag: Rekordregning for Filippinene
- Disse studentene har nesten sluttet å søke jobb, så attraktive er de (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.