Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

SUNT PROSJEKT. Konsernsjef Øyvind Eriksen og finansdirektør Leif Borge i Aker Solutions avviser at de har solgt seg billig i Angola. Foto: Fartein Rudjord.
SUNT PROSJEKT. Konsernsjef Øyvind Eriksen og finansdirektør Leif Borge i Aker Solutions avviser at de har solgt seg billig i Angola. Foto: Fartein Rudjord. les mer

Oljeservice

- Frustrert over alle ryktene som spres av konkurrenter

Øyvind Eriksen liker dårlig at andre selskaper forteller om Aker Solutions marginer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

14. april kunne Aker Solutions melde om en kjempekontrakt i Angola, foran konkurrentene FMC og Cameron.

Men det går rykter i markedet om at Aker Solutions marginer på Kaombo-feltet i Angola er svært lave. På onsdagens kvartalspresentasjon stilte en analytiker spørsmål om dette til konsernsjef Øyvind Eriksen, basert på opplysninger i en telefonkonferanse med en konkurrent dagen før.

Aker-topp Øyvind Eriksen hadde tydeligvis hørt det før. 

- Jeg er overrasket over hvor interessert konkurrentene våre er å snakke om marginene på våre prosjekter. Dette startet lenge før vi fikk tildelt kontrakten, sier Eriksen, og fortsetter:

-Jeg vet ærlig talt ikke hva som er kildene deres. Men jeg vet hva marginen er, og vi venter en sunn margin fra Kaombo, som ikke vil utvanne marginutviklingen i Aker Solutions. Dette er et kommersielt sunt og godt prosjekt for selskapet, sier Eriksen om Angola-kontrakten.

- Jeg er frustrert over alle ryktene som spres av konkurrenter, sier Aker-toppen.

AKER SOLUTIONS ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Energi Øyvind Eriksen Aker Solutions Oljeservice
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.