Oljemyggen Norwegian Energy Corp. (Noreco) falt hardt på Oslo Børs onsdag etter å ha meldt om produksjonstans på Huntington-feltet på britisk side i Nordsjøen. Meldingen kom 23. april. Da hadde feltet vært stengt i 11 dager uten at det var meldt.

Norwegian Energy Company (Noreco) opplyser at produksjonen på Huntington-feltet i Storbritannia startet opp igjen 11. mai.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Produksjonen på feltet har vært stanset siden 12. april, i første omgang for utskiftning av et antall koplinger i dekkgass-systemet på produksjons- og lagerplattformen, deretter på nytt fra 26. april på grunn av en ikke planlagt driftsstans på stigerørplattformen i CATS-systemet.

Produksjonsnivået er nå rundt 15.000 fat oljeekvivalenter per dag totalt, som tilsvarer 3.000 fat oljeekvivalenter pre dag netto til Noreco, og ventes å stige mot platå produksjonsnivå på rundt 34.000 fat oljeekvivalenter pr dag innen kort tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.