Artikkelen er oppdatert etter presentasjonen.

-Vi har det ikke kjempetravelt med å få plass Johan Sverdrup-finansieringen, men jeg forventer en avklaring i løpet av 2014. Det betyr ikke nødvendigvis en emisjon i løpet av 2014, men at en avgjørelse tas, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker til TDN Finans.

Han venter at finansieringsavklaring for Det norske oljeselskap vil komme på plass som planlagt i 2014, men en emisjon vil ikke nødvendigvis vil bli gjennomført i år.

- Arbeidet er godt på vei,  skriver konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i selskapets kvartalsrapport torsdag.

«Utfordringene med finansiering er dempet av den seneste positive utviklingen i kredittmarkedene. Alle alternativer vurderes. En emisjon er uunngåelig før eller siden, og bør etter Akers syn være åpen for alle aksjonærer», heter det.

Han presiserer at den «unike kvaliteten» på Johan Sverdrup-feltet tilbyr betydelige valgmuligheter for finansieringsstrukturen.

Eriksen omtaler samtidig 2014 som et transformerende år for Aker, der «den første indikasjonen» var delingen av Aker Solutions, og det neste steget vil være å finne «robust» finansiering for Det norske.

Aker Capital har en eierandel på 49,99 prosent i Det norske oljeselskap, og Eriksen legger vekt på at Aker har klokkertro på selskapet, og vil som hovedaksjonær delta for fullt på den ventede emisjonen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.