Statoil har gjort sitt sjette funn i blokk 2 utenfor kysten av Tanzania. Det nyeste funnet er det femte med høyt potensial - såkalt high impact-funn.

Funnet av ytterligere 2 til 3 billioner kubikkfot (tcf*) gass i Piri-1-brønnen øker de samlede tilstedeværende volumene i blokk 2 til omkring 20 tcf, skriver Statoil i en melding.

– Siden 2012 har vi hatt en funnrate på 100 prosent i Tanzania, og området har utviklet seg til et kjerneområde for leting på meget kort tid. Vi beveget oss raskt fra boring av én brønn til et program med flere brønner, og med Piri-1 fortsetter suksessen, sier Nick Maden, Statoils letedirektør for den vestlige halvkule.

Piri-1-funnet er partnerskapets sjette funn i blokk 2. Fra før er det gjort flere gassfunn med høyt potensial; Zafarani-1, Lavani-1, Tangawizi-1 og Mronge-1, og et funn i Lavani-2-brønnen.

– Ytterligere prospektivitet er kartlagt og vil bli testet gjennom 2014 og 2015. Vi forventer å bore flere lete- og avgrensningsbrønner, og håper at resultatene fra disse brønnene vil fortsette å tilføre gassvolumer til en framtidig utbygging i stor skala, sier Maden i Statoil-meldingen.

Statoil er operatør for lisensen i blokk 2 på vegne av Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC) og har 65 prosents eierandel. ExxonMobil Exploration and Production Tanzania Limited eier de resterende 35 prosentene. Statoil har vært I Tanzania siden 2007, da selskapet ble tildelt operatøransvar for blokk 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.