- Per i dag er service- og vedlikeholdsmarkedet på norsk sokkel der Aker Solutions merker nedgangen sterkest, sier Aker Solutions-sjef Øyvind Eriksen.

Torsdag la han frem tall for andre kvartal som var svakere enn ventet.

Les mer: Milliardnedskrivning tynger Aker Solutions

Nye tall viser fall i oljeinvesteringene på norsk sokkel neste år. Investeringene anslås til 182,4 milliarder kroner, ned fra nærmere 232 milliarder kroner i år. Det rammer oljeserviceselskaper som Aker Solutions, som leverer produkter og tjenester til olje- og gassindustrien.

– Det er ingen hemmelighet at vi har sett en nedgang i servive- og vedlikeholdsmarkedet. Vi forventer tøffe tider de neste to årene, sier Eriksen.

Større forskjeller

Han påpeker at det er større forskjeller mellom regioner og segmenter enn det var for ett til to år siden.

– Generelt er tilbudsaktiviteten fortsatt god, og etterspørselen etter Aker Solutions produkter og tjenester høy. Service- og vedlikehold på norsk sokkel er et eksempel der aktiviteten har falt mer enn det vi forutså. Og nybyggsaktiviteten innenfor boresegmentet er et annet eksempel på hvor markedet har snudd raskere enn det jeg tror de fleste i industrien forventet, sier Eriksen.

 

Tidligere i år ble det kjent at Aker Solutions splittes i to. Nye Aker Solutions skal drive med hovedsakelig undervannsteknologi, mens Akastor blir et rent investeringsselskap innenfor boreteknologi, oljeservice og prosessystem.

Samtidig som selskapet i dag sliter hjemme, blir norsk sokkel det viktigste markedet til nye Aker Solutions.

– Mellom 50 og 60 prosent av inntektene vil komme fra hjemmemarkedet i det nye Aker Solutions, sier Eriksen.

Les også:

Norwegian får juling på Oslo Børs

  Aker Solutions tar milliardnedskrivning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.