SunPower planlegger en ny fabrikk som vil øke produksjonskapasiteten av solpaneler med mer enn 50 prosent, i et initiativ for å øke selskapets markedsandel.

Det melder Bloomberg News.

Det amerikanske solenergiselskapets Fab 5 ventes å starte produksjonen i 2017, og vil kunne produsere solpaneler med en kapasitet på minst 700 megawatt per år.

Dette er mer enn dobbelt så stor kapasitet som for Fab 4, som skal begynne å produsere i Filippinene neste år, opplyste SunPower-sjefen Tom Werner fredag.

SunPower søker å øke kapasiteten i en situasjon hvor den globale etterspørselen stiger. Totale leveranser vil ifølge Bloomberg New Energy Finance kunne øke med opptil 29 prosent til 52 gigawatt i år.

SunPower venter å levere paneler med en samlet kapasitet på 1,2-1,3 gigawatt i år, og Werner opplyser at fabrikkene går for full kapasitet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.