Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Statoil

Statoil-økonom skrøt av Støre-kritikk

Høyre-topp Nikolai Astrup kom i helgen med ramsalt kritikk av at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre vil diskutere begrensinger i norsk oljeutvinning. Han fikk skryt av Statoils sjeføkonom.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I et innlegg i Dagens Næringslivs lørdagsutgave går Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup kraftig i strupen på Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Astrup kritiserer blant annet Arbeiderpartiets forslag om å diskutere begrensninger i tildeling av nye oljefelt og lavere utvinningsgrad fra eksisterende felt. "Et skrekkeksempel på kostbar og formålsløs symbolpolitikk" skriver Astrup og mener Aps forslag vil føre til begrensninger i utvinningen på norsk sokkel.

- Gratulerer med et veldig flott innlegg!, skrev sjeføkonom i Statoil, Eirik Wærness, til Astrup på Twitter litt senere.

Avviser enighet

SKRYT. Statoils sjeføkonom Eirik Wærness berømmer Høyre-politikerens kritiske innlegg mot Arbeiderpartilederen.
- Det må være lov å synes at et innlegg kan være flott, uten at det nødvendigvis betyr at jeg er enig i alt i innholdet, sier Wærness.

Han vil ikke kommentere ytterligere hva han synes er flott, eller hva han er enig i og ikke.

Som sjeføkonom er Wærness blant annet ansvarlig for forutsetningene for oljeselskapets økonomiske planlegging. Han har også oppgaven med å gi råd til konsernledelsen og de ulike forretningsområdene i spørsmål om makro- og energimarkedene som kan ha relevans for strategiske og operasjonelle beslutninger.

- Er du som Statoils sjeføkonom bekymret for det mange mener er et linjeskifte fra Ap-lederen med hans utspill om å la oljen ligge?

- Dette har jeg ingen kommentarer til, svarer Wærness.

Sommerens politiske debatt har vist at både de øvrige politiske partiene og olje- og industriinteresser i Norge mener at Støre er i ferd med å legge om Aps mangeårige linje i petroleumspolitikken.

Støre skaper uro

Ap dannet et flertall mot regjeringen for å kreve en raskere elektrifisering av olje- og gassfeltene på Utsirahøyden i vinter. I Jonas Gahr Støres tale til AUFs sommerleir i juli skapte han ny usikkerhet med sitt utspill om at mye av oljen muligens må bli liggende under havbunnen på grunn av klimaendringene.

-  Ut fra Twitter-kommentaren din kan det virke som Statoils sjeføkonom velger side i en politisk strid?

- Nå syns jeg dere tolker veldig mye inn i en twitter-kommentar. Jeg sier jo at jeg ikke nødvendigvis er enig i alt innholdet. Det er også innlegg fra Støre jeg synes er veldig gode, uten at det betyr at jeg er helt enig med ham i alt heller, sier Wærness.

 

EQUINOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Energi Olje Statoil
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.