Fred. Olsen Energy fikk en ebitda på 151 millioner dollar i tredje kvartal 2014, mot 107 millioner dollar i samme periode året før, opplyser selskapet i kvartalsrapporten tirsdag.

Riggselskapet leverer ikke i nærheten av forventede økonomiske resultater for tredje kvartal og tar en nedskrivning på 43 millioner dollar på «Borgny Dolphin» som følge av at riggen er lagt i opplag i Belfast.

- Vi kommer ikke til å oppgradere Borgny før hun er under kontrakt, sier Ivar Brandvold, administrerende direktør i Fred. Olsen Energy.

Ifølge analytikerestimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det i gjennomsnitt ventet en ebitda på 160 millioner dollar.

Ingen fartshump

Selskapets driftsresultat var på 15 millioner dollar, mot 19 i samme periode året før, mot ventet 82 millioner dollar.

- Dette er ikke en fartshump i veien. Vår bransje har investert hat dramatisk vekst i investeringene de siste ti årene og det som skjer nå er en reaksjon på dette, ingen bransjer kan hode en slik investeringstakt oppe over tid, sier Brandsdal.

Resultat før skatt ble 4 millioner dollar, mot 16 millioner i samme periode i fjor, mens samlede inntekter utgjorde 335 millioner dollar.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 60 millioner dollar og samlede inntekter på 326 millioner dollar.

Les også:
Magien borte fra Skagen Fondene
- Tegn til at finansielle ubalanser har bygd seg opp i Norge
- Rentekuttet kan ha positive konsekvenser for Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.