Aker Solutions i Egersund vil nedbemanne virksomheten med 1.500 arbeidere når prosessmodulen til Edvard Grieg-plattformen og arbeidet med Subsea på Åsgård er ferdig i vinter.

Det melder NRK fredag.

- Når det ikke kommer flere oppdrag til verftet, så er det ikke arbeid heller, sier klubbleder Oddvar Hølland i Aker Solutions Egersund.

Det bor rundt 12.000 i Egersund.

Bare småtteri igjen

Ifølge Hølland er det kun småoppdrag igjen når bedriften nedbemanner på nyåret.

- Vi må ha nye oppdrag til neste år på et eller annet vis. Vi må inn med anbud for å få inn noe på verftet i 2016 for å overleve. De kan ikke stoppe dette uansett, sier han.

Avviser stillingskutt

Pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen understreker at konsernet ikke kutter stillinger, slik det blir framstilt.

– Det er ikke her snakk om nye nedbemanninger, men om sesong- og prosjektkontrakter som løper ut. Dette er vanlige sesongsvingninger, ikke ukjent for bransjen, sier hun til NTB.

Usikre tider

Flere oljeselskaper opplever store effektivitets- og kostnadsutfordringer, og det kraftige fallet i oljeprisen siden i sommer har gjort situasjonen enda tøffere.

Det har derfor vært flere runder med oppsigelser i oljebransjen hittil i år. Tilsammen har det forsvunnet mellom 6500  og 7000 stillinger fra oljebransjen, ifølge statistikk fra DNB Markets.

Les også: - Dette er bare begynnelsen

- Må omstille økonomien hvis oljeprisen forblir lav (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.