Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

To nikkepumper i aksjon på en av de utallige oljebrønnene i Bakken-feltet i Williston i North Dakota i USA.. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
To nikkepumper i aksjon på en av de utallige oljebrønnene i Bakken-feltet i Williston i North Dakota i USA.. Foto: Ørjan F. Ellingvåg les mer

USA

Usa har aldri eksportert mer olje

Til tross for at forbudet mot oljeeksport ikke er opphevet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

USA økte sin eksport av olje med 34 prosent fra oktober til november, etter fem års sammenhengende produksjonsvekst, melder Bloomberg News onsdag kveld.

Eksporten av gjennomsnittlig 502.000 fat pr dag er den høyeste siden offisiell statistikk ble opprettet i 1920. Det forrige toppnivået var på 455.000 fat i mars 1957, ifølge tall fra det amerikanske energidepartementet og USAs statistiske sentralbyrå.

Novembertallet betyr at USA er verdens 17. største eksportør av olje.

-Vi har ikke bare passert en milepæl i eksporten. Dette vil være trenden fremover, sier Carl Larry, sjef for Oil Outlooks & Opinions i Houston, til nyhetstjenesten.

Den amerikanske kongressen vil i 2015 drøfte et republikansk forslag om opphevelse av en 40 år gammel lov som innsnevrer USAs eksport av råolje til kun kanadiske raffinerier og noen få andre, definerte mottakere.

Råoljeeksporten steg til 26.128 fat pr dag (17.505) i november, mot 17.505 måneden før, mens eksporten av lett prosessert kondensatolje økte til 430.739 fat pr dag (330.761).

Les også:

Obama utløser voldsom debatt  

Energi Frontline Barack Obama USA
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.