Scatec Solar opplyser at Red Hills-solparken i Utah, USA, vil bli eiet i et samarbeidsprosjekt med søkemotorgiganten Google. Scatec Solar vil drifte parken, opplyser selskapet i en melding.

Den norske seriegründeren Alf Bjørseth (72) er største aksjonær i Scatec Solar. Han kontrollerer i overkant av 29 prosent av aksjene i selskapet.

Alf Bjørseth solgte seg ut av solenergiselskapet Renewable Energy Corp (Rec)  i forbindelse med børsnoteringen av selskapet i 2006. Det innbrakte ham nærmere 950 millioner kroner. Scatec Solar ble børsnotert i Oslo ifjor høst.

Bakgrunn: Tar nytt solenergiselskap på børs

I meldingen vises det til at Scatec Solars finansieringsavtaler på totalt 157 millioner dollar for bygging av Red Hills-solarparken i Utah er inngått med Google og Prudential Capital.

29. desember meldte Scatec at selskapet hadde inngått finansieringsavtaler for 157 millioner dollar. Den gangen opplyste selskapet ikke hvilke selskaper Scatec hadde inngått avtalene med.

Les mer:  Scatec Solar sikrer finansiering i USA og Honduras

Scatec Solar viser til at samlet investering for parken anslås til 188 millioner dollar, hvor Google vil stå for egenkapitalen som kvalifiserer for skattereduksjon, såkalt «tax equity», Prudential Capital Group vil stå for gjeldsfinansiering, og Scatec Solar vil stå for egenkapitalen som ikke kvalifiserer til skattereduksjon, såkalt «sponsor equity».

Denne avtalen representerer det 18. investeringsprosjektet for Google i fornybar energi, ifølge meldingen. Selskapet har ingått avtaler om å finansiere solprosjekter på mer enn 1,5 milliarder dollar på tre kontinent.

Les også:

- Bakrusen etter nyttår er endelig over  

Statoil-sjefen: - Veldig stor usikkerhet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.