BP har inngått forlik med Transocean og Halliburton om økonomiske krav i tilknytning til Deepwater Horizon-katastrofen i 2010, skriver The Wall Street Journal.

Avtalene setter ikke sluttstrek for den langvarige rettssaken om skadene som fulgte av brønnkatastrofen, som tok livet av elleve mennesker og som førte til at millioner av fat med olje slapp ut i Mexico-gulfen.

Den endelige regningen for BP ligger fortsatt i amerikanske føderale domstoler, men avtalene setter for Halliburton og Transocean punktum for fem års juridisk kamp.

Transocean, som eide og drev riggen «Deepwater Horizon», betaler ifølge avtalen 212 millioner dollar til næringsliv og lokale myndigheter, pluss et ubestemt beløp i advokatutgifter. BP har avtalt å betale Transocean 125 millioner dollar til dekning av riggselskapets juridiske honorarer, og har droppet alle videre krav.

Halliburton, som sementerte brønnen på BPs Macondo-felt og utførte andre kritiske tjenester, opplyser at selskapet har inngått en avtale om alle gjenstående krav og motkrav mellom selskapene. Enkelthetene i avtalen ble ikke offentliggjort.

BP sier i en kommentar at selskapet «nå har bilagt alle saker med tilknytning til ulykken, både med våre partnere i brønnen og våre kontraktører».

Selv om selskapet har inngått forlik med alle sine kontraktører, står BP fortsatt overfor rettssaker knyttet til økonomisk kompensasjon overfor lokalt næringsliv og myndigheter, i tillegg til en stor forurensingsbot med utgangspunkt i føderal lovgivning.

Tidligere i år har en dommer erklært at BP er ansvarlig for 3,19 millioner fat olje som lekket ut i Mexico-gulfen. Dommeren har ennå ikke bestemt hvor mye selskapet skal betale i bot per fat.

Oljesølet i etterkant av ulykken var det største i amerikansk historie noensinne.

Les også:
Asia i dag: Føler investorenes vrede
Turistrekord i London
Brudd i meklingen – SAS rammet av pilotstreik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.