Odfjell Drilling er blitt tildelt en treårig riggkontrakt av Statoil for boringen av produksjonsbrønnene på Johan Sverdrup verdt 330 millioner dollar, og en fireårig boretjenestekontrakt verdt 240 millioner dollar.

Det opplyses i meldinger fra Odfjell Drilling og Statoil mandag.

Med dagens dollarkurs tilsvarer de to kontraktene tilsammen 4,4 milliarder kroner.

- Vi setter stor pris på tilliten som Statoil og selskapets partnere har vist oss, og jeg forsikre om at alle i Odfjell Drilling vil gjøre sitt ytterste for at utviklingen og produksjonsbrønnene til Johan Sverdrup-feltet blir en suksess, sier Odfjell-sjef Simen Lieungh i meldingen.

Riggkontrakten er for semi-enheten «Deepsea Atlantic» og inkluderer også seks opsjoner på seks måneder hver, med samlet potensiell verdi på 370-470 millioner dollar, inntil 3,7 miliarder kroner. Det er planlagt at riggen skal bore minimum 13 brønner i den faste perioden.

- Denne kontrakten er en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet. Vi har sikret en effektiv rigg til konkurransedyktige betingelser som skal bidra til å maksimere verdiene fra feltet, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil, Margareth Øvrum, i en kommentar.

Verdien for boretjenestekontrakten inkluderer en opsjon på seks måneder.

Upstream meldte fredag at Odfjell Drilling og Seadrill-datterselskapet North Atlantic Drilling var de to gjenværende konkurrentene for produksjonsboringskontrakten på Johan-Sverdrup-feltet.

Ifølge kilder ville dagraten bli på under 320.000 dollar. Med dagens kontraktverdi er raten for "Deepsea Atlantic" like over 300.000 dollar dagen. Riggen, som er på kontrakt med Statoil som utløper i september, mottar i dag en rate på 566.000 dollar dagen under den eksisterende avtalen.

Riggkontrakten er den seneste i rekken av kontrakter som Statoil har tildelt i forbindelse med utbyggingen av Johan Sverdrup-feltets første fase.

I forrige uke fikk Kværner i samarbeid med en amerikansk partner oppdraget med å bygge plattformdekket til bolig- og utstyrenheten til den første av i alt fire plattformer som skal bygges. Tidligere har oljeserviceselskapet Aibel fått en understellskontrakt.

Les også: Kværner får milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Analytiker Chr. Frederik Lunde i Carnegie opplyste til DN i forrige uke at ytterligere understellskontrakter kunne komme før sommerferien.

Boringen av produksjonsbrønnene ventes å starte i mars 2016, mens boretjenestekontrakten ventes å ha oppstart i desember 2018.

Kontraktstildelingene tar forbehold om godkjenning av Plan for Utbygging og Drift for Johan Sverdrup feltet i Stortinget i 2015.

Les også:
Asia i dag: Amatører bak tidenes børsrally
Mot thrillervalg i Danmark: Hver fjerde velger er usikker   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Norsk oljenæring kommer tilbake
 
- Norsk oljenæring kommer tilbake
Men administrerende direktør Susanna Campbell i private equity-selskapet Ratos mener likevel norske bedrifter kan lære litt av svenskene.
02:20
Publisert:

Slik merker topplederne oljesmellen

Slik merker topplederne oljesmellen
- Når vi ser fremover, ser vi lavt aktivitetsnivå, sier daglig leder Walter Qvam i Kongsberggruppen.
02:57
Publisert: