Odfjell Drilling ble av Statoil tildelt kontrakten for å bore produksjonsbrønner til Johan Sverdrup-feltet til en betydelig lavere rate enn det den aktuelle riggen har for øyeblikket. Selskapet venter imidlertid at det vil redusere driftskostnadene på enheten fremover, uten å ville tallfeste noe.

Det sier IR-sjef Lasse H. Johannesen i Odfjell Drilling til TDN Finans mandag.

Johannesen avviser at Odfjell har akseptert en lavere rate på riggen for også å få boretjenestekontrakten for Johan Sverdrup.

- Raten er lavere enn den har vært i et bedre marked. Det har vært veldig sterk konkurranse her fra 13-14 rigger for denne jobben. Der vi havnet er rett og slett markedsprisen, sier han.

Den faste delen av den treårige riggkontrakten for «Deepsea Atlantic» er verdt 330 millioner dollar, som gir en dagrate i overkant av 300.000 dollar. Riggen går i dag på kontrakt for Statoil til en dagrarte på 566.000 dollar, ifølge Upstream.

Les mer om det knusktørre riggmarkedet:
- Riggeierne begynner å bli desperate etter jobb
  - Verre enn noen kunne sett for seg i sine villeste fantasier
Bombarderes av riggkanselleringer
Riggsjef spår betydelig usikkerhet fremover
– Man skal langt ned i kjelleren  

IR-sjefen opplyser at driftskostnadene på enheten for øyeblikket er rundt 170.000 dollar per dag. Han venter imidlertid at dette kan komme ned, som et resultat av selskapets kostnadsreduksjonsprogram. Johannesen sier at man har et internt mål om hvor langt ned kostandene skal, men ønsker ikke å dele dette.

«Atlantic» går av nåværende kontrakt med Statoil i løpet av august, og starter ikke på kontrakten med Statoil før i mars 2016.

Johannesen sier at riggen ikke skal gjennom noe arbeid før start på Sverdrup, og at den bare vil ligge inaktiv hvis man ikke klarer å finne jobb for den i mellomtiden.

Odfjell Drilling mottok mandag borekontrakter for 330 millioner dollar, samt boretjenester på 240 millioner dollar fra Statoil, tilsvarende rundt 4,4 milliarder kroner på dagens kurser. I tillegg har Statoil sikret seg seks ganger seks måneders opsjoner til en verdi på inntil 470 millioner dollar, tilsvarende omlag 3,7 milliarder kroner.

Odfjell Drilling stiger 17,7 prosent til omlag 8 kroner aksjen på Oslo Børs mandag. Det priser selskapet til rundt 1,6 milliarder kroner. Aksjonærene har sett over 70 prosent av verdiene forsvinne det siste året.

Les også:
Milliardkontrakt på Johan Sverdrup for Odfjell Drilling  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Den greske krisen fortsetter, uten noen tegn til løsning

IEA: Fornybar energi kan bli større el-kilde enn kull innen 15 år

Euroen svekkes

- Ikke farlig å gå arbeidsledig
 
- Ikke farlig å gå arbeidsledig
Hodejegernes beste råd til hva du bør gjøre - og ikke gjøre -når du er på jobbjakt.
04:13
Publisert:

Dette sier du til de ansatte i nedgangstider
Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider
Her er kommunikasjonsekspertenes beste råd til bedriftslederne.
02:59
Publisert: