– I løpet av natten vil strømprisen ligge i underkant av tre øre kilowattime i Sør-Norge. Det er historisk lavt, sier administrerende direktør i Energi Norge, Oluf Ulseth til NRK.

Ifølge tall fra NordPool Spot, vil markedsprisen for strøm i Sør-Norge natt til torsdag vil ligge i underkant av tre øre per kilowattime. Senere torsdag vil prisen stige til 5,15 øre per kilowattime. Sist strømprisen var så lav var i slutten av oktober i fjor, da markedsprisen i Sør-Norge havnet på litt over fem øre.

At strømprisene er så lave mener kraftselskapet BKK i Bergen er unikt.

– Det er unormalt at vi har så lave priser over så lang tid. Kraftprisen bør ligge på 20-25 øre per kilowattime og ikke 7,3, men den sene snøsmeltingen gjør at vi vil ha en lav pris på strøm ut i august, sier Erik Spildo, divisjonssjef i BKK produksjon.

Førstekonsulent Henriette Birkelund i NVE sier mye energi fortsatt er lagret som snø i høyfjellet.

– At strømprisene er lave til tross for at det er lite vann i magasinene, skyldes forventninger om høyt tilsig gjennom sommeren, sier Birkelund.

 

Les også: Kina-forvalter: - Utviklingen har vært mer brutal enn jeg kan tenke meg

Handelsstopp på New York-børsen

Økonom om kronesvekkelsen: - Absolutt overraskende

 

Se også:

Master i finans, og master i Youtube:

Master i finans og mester i Youtube
Sara (28) er den første i landet som har rundet én million abonnenter på Youtube.
02:08
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.