Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Bildet viser «COSL Pioneer», en av riggene som Statoil har lagt i opplag. Foto: Eirik Anda
Bildet viser «COSL Pioneer», en av riggene som Statoil har lagt i opplag. Foto: Eirik Anda les mer

#oljesmellen

Riggansatte sagt opp på epost – truer med søksmål

Fagforeningen Safe har varslet søksmål mot det kinesiske riggselskapet COSL etter 229 ansatte ble sagt opp i sommer. Oppsigelsen kom først på epost, og det er dette Safe reagerer på.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge eposten skulle oppsigelsen tre i kraft fra 1. juli, men fagforeningen mener den datoen ikke kan gjelde, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi hevder at epost ikke oppfyller lovens krav til hvordan en oppsigelse skal sendes ut. De rekommanderte brevene ble ikke mottatt av de ansatte før etter 1. juli. Loven sier at oppsigelsesfristen begynner å løpe fra den 1. i måneden etter at oppsigelsen er mottatt. Da blir det feil av COSL å beregne oppsigelsesfristen fra 1. juli, mener advokat Elisabeth Bjelland i Safe.

Kjenner seg ikke igjen

Riggselskapets sjef i Norge, Jørgen Arnesen, sier verken bedriften eller de lokale fagforeningene – Industri Energi, Safe og DSO – kjenner seg igjen i fremstillingen om at de ansatte fikk oppsigelse på epost uten annen form for kontakt.

Arnesen sier til Aftenbladet at bedriften og de tillitsvalgte har vært opptatt av å følge lover og spillereglene i arbeidslivet.

Det er tøffe tider i oljenæringen, blant annet som følge av lave oljepriser og færre investeringer. Oppsigelsene i COSL kom etter at Statoil kansellerte en kontrakt i juni.

 

Slik ser gigantfeltet ut fra innsiden

Energi #oljesmellen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.