Det fremgår av en pressemelding fra Olje- og energidepartementet fredag.

Den valgte utbyggingsløsningen for feltet er et produksjonsanlegg på havbunnen tilknyttet flere vertsplattformer i Norskehavet. Utbyggingsløsningen utnytter ledig kapasitet i eksisterende infrastruktur på Haltenbanken noe som gir en rimelig utbygging av feltet, fremgår det av pressemeldingen.

- Utbyggingen av Maria-feltet betyr arbeid for mange leverandørbedrifter med ledig kapasitet. Dette prosjektet innebærer investeringer for over 15 milliarder kroner. Derfor er det svært gledelig at denne utbyggingen starter nå, sier olje- og energiminister Tord Lien i pressemeldingen.

Utvinnbare reserver for Maria-feltet er anslått til 23,3 millioner Sm3 oljeekvivalente olje, 1,9 millioner Sm3 oljeekvivalenter gass og 3,0 millioner Sm3 oljeekvivalenter NGL.

De forventede investeringene knyttet til utbyggingen er 15,3 milliarder kroner.

Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen er Wintershall som er operatør med en andel på 50 prosent, mens Petoro har 30 prosent og Centrica 20 prosent.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Solberg vil hjelpe arbeidsløse ingeniører

15 mrd i skattekutt på to år

Se DNtv: - Matbransjen er fremtiden

- Matbransjen er fremtiden
Cecilie Fredriksen, styremedlem i Marine Harvest, oppfordrerer NHH-studentene til å velge laks og fisk fremfor finans og tradisjonell konsulentvirksomhet.
00:57
Publisert:

Se DNtv: - Får se hva som skjer med skjørtelengden

 

- Får se hva som skjer med skjørtelengden
Deltakerne på Paretos oljekonferanse er kledd for krise
00:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.