Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs mener hverken de makroøkonomiske tallene eller selskapsmeldingene, som ligger bak oppgangen i råvareprisene siden starten av oktober, gjør noe fundamentalt med markedet som berettiger høyere priser.

Det fremgår av en sektoroppdatering mandag.

Oppgangen i oljeprisene startet kvelden fredag 2. oktober, utløst at nedgang i den ukentlige amerikanske riggtellingen.

Prisene har fortsatt oppover siden, blant annet på tegn til lavere produksjon i USA kombinert med tegn til økt fremtidig etterspørsel.

Goldman peker imidlertid på at lagrene fortsetter å indikere at oljemarkedet vil være preget av overskuddstilbud fremover, på tross av den gradvise nedgangen i amerikansk produksjon.

I metallmarkedet, mener meglerhuset at de kunngjorte produksjonskuttene er langt unna å være i nærheten av bortfallet av etterspørsel fra Kina som følge av økonomisk oppbremsing.

Videre, fremholder Goldman-analytikerne at utsatt høyning av styringsrenten i USA indikerer svakere vekstutsikter og råvareetterspørsel fra industriland.

«Selv om det kortsiktig støtte for høyt belånte fremvoksende markeder, vil ikke et par måneders utsettelse i renteøkningen gjøre mye for å endre den langsiktige, reelle etterspørselen i disse landene, særlig ettersom nåværende ubalansene har etablert seg over flere tiår», skriver de.

Goldman opprettholder derfor sitt brede, negative syn på prisutsiktene i råvarer, og fortsetter å følge nøye med på de langsiktige konjunkturene på tilbudssiden samt eventuelle tegn til rebalansering i etterspørselen i fremvoksende markeder.

 

Les også: Oljeserviceselskap sier opp 300 ansatte i Norge

Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen

Dell bekrefter tidenes største oppkjøp

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert: