Lisensen til testanlegget bestående av fem flytende turbiner utenfor Peterhead ble gitt av den skotske regjeringen mandag, skriver Sysla Grønn.

– Vi er glade for å ha fått denne godkjennelsen på plass og jobber nå mot en endelig investeringsbeslutning, sier pressetalskvinne Elin Isaksen i Statoil.

Havvindprosjektet er det første i Storbritannia og det største i verden, skriver den skotske regjeringen i en pressemelding.

Bakgrunn: Statoil vil utvikle Europas største flytende vindpark

Hvis det blir gjennomført, kan turbinene gi strøm til nærmere 20.000 boliger.

– Hywind er et meget spennende prosjekt med tanke på kraftproduksjon og teknisk nyvinning, sier den skotske viseførsteministeren John Swinney.

– Det er en anerkjennelse av vår energisektors ekspertise og dyktige medarbeidere at Statoil har valgt Skottland for bygging av verdens største flytende vindkraftverk, fortsetter han.

Les også:
Har skapt USAs største «private label»-produsent
Kjøper Visa i Europa for 200 mrd.
Analysesjef om Kristian Monsen Røkke (32): - Nå har han fått en ny svenneprøve (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Kristian Røkke: - Nedturen vil vare
Kristian Monsen Røkke: nedturen vil vare
32-åringen tar med seg erfaringen fra USA når han skal lede Akastor gjennom krisen
02:04
Publisert: