Det skriver Bloomberg News tirsdag.

Ifølge 30 analytikere og oljehandlere nyhetstjenesten har snakket med, ventes Opec å gå videre med sin strategi for å nedkjempe konkurrerende oljeprodusenter.

Planen fra Saudi-Arabia, som følges av Opec, er å presse ut konkurrenter som amerikanske skiferoljeprodusenter, selv om den medfølgende priskollapsen fører til motstand fra Venezuela, Algerie og Iran.

Kongedømmets taktikk «har den ønskede effekt», idet ikke-Opec-produksjonen går i retning av sitt største fall siden Sovjetunionens sammenbrudd, ifølge Det internasjonale energibyrå (IEA).

- Det er ingen grunn til å vente noen endring i planen. Strategien virker, uten å løse problemet over natten. Markedet rebalanseres, og det er press på skiferoljeproduksjonen, men det vil ta tid, sier Antoine Halff, senior fellow ved Senter for global energipolitikk på Columbia University, til Bloomberg News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.