Statoil har stor tro på produksjon onshore. Statoils skiferområder har gitt viktige bidrag til selskapets internasjonale portefølje og gir mulighet for videre vekst.

Det sier kommunikasjonsdirektør for internasjonal aktivitet Knut Rostad i Statoil til TDN Finans fredag.

- Onshore er noe vi har stor tro på og noe vi mener har stort potensial i lang tid fremover. Mange av prosjektene er i en tidlig fase, men de har en levetid på 40-50 år, sier han.

Rostad viser videre til at skiferoljeindustrien har vært en viktig del av det globale oljemarkedet over mange år og har gitt produksjon med god regularitet over flere år.

- For Statoil har dette bidratt viktig inn i den internasjonale porteføljen. Dette gir oss mulighet for videre vekst, sier han.

Øker eierandel

Når det kommer til planene for Eagle Ford-feltet, som ligger på land i Texas, sier Rostad at Statoil har vært partner siden 2010 da selskapet inngikk et 50-50 fellesprosjekt med Talisman Energy. Talisman eies nå av Repsol.

- Vi øker nå vår eierandel fra 50 til 63 prosent i feltet, sier han.

Statoil har hatt operatørskapet på den østlige delen av Eagle Ford siden 2013.

Siden selskapet tok over operatørskapet i den østlige delen har de redusert borekostnadene med over 25 prosent, forbedret utvinningsgraden pr brønn med om lag 30 prosent, og redusert antall boredager pr brønn fra 26 til 17 dager, opplyser Rostad.

- Som operatør for en større del av Eagle Ford får vi nå mulighet til å bestemme fremdrift og retning på slike grep selv, sier Rostad.

Krevende situasjon i industrien

Statoil opplyser fredag at de har solgt en 15 prosent eierandel i Gudrun-feltet til Repsol.

På spørsmål om Statoil opplever økt interesse for andeler i sine norske eiendeler, svarer Rostad at han ikke ønsker å kommentere noe rundt situasjonen på norsk sokkel spesielt, men legger til:

- Situasjonen i industrien i dag er krevende for mange aktører og det kan få som konsekvens at selskaper ønsker å gjøre endringer i porteføljen sin, sier han.

- Det vil nok være aktører som har ønske om å selge, og kanskje flere som har ønske om å kjøpe enn tidligere, legger han til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Gyldendal-sjef fikk ny jobb

FN: Verdensøkonomien snublet i 2015

Nå snur økonomene: - Risikerer ny styrking av kronen