– Vi starter nå arbeidet med å integrere de to selskapene. Det er ennå for tidlig å si akkurat hva sammenslåingen vil bety for virksomheten og ansatte i Norge på sikt, sier administrerende direktør i A/S Norske Shell, Tor Arnesen.

Det norske oljefondet er femte største investor i Shell med en eierandel på 2,46 prosent. Oljefondet har også vært nest største aksjonær i BG med en eierandel på 3,73 prosent.

Nærmere 400 millioner kroner

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund er toppsjef i BG Group.  Han har tidligere varslet at han ville forlate selskapet så snart sammenslåingen var fullført.

Forhandlingene om oppkjøpet foregikk da Lund var på vei inn i sjefsjobben i BG Group og ble i hovedsak håndtert av BG-styreleder Andrew Gould og Shell-sjef Ben van Beurden.

Takket være en oppkjøpsklausul i ansettelseskontrakten kan Lund likevel få en totalkompensasjon DN tidligere har verdsatt til nesten 400 millioner kroner over noen år.

Lund snakker nødig om kompensasjon.

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er heller ikke klart ennå, har han tidligere sagt til DN i Davos, der han ga det første intervjuet på over et år i norsk presse.

Lund om oljenedturen - og investeringene som ga milliardsmell (DN+)

Lunds tilsynelatende fravær i utarbeidelsen av fusjonsavtalen har fått flere kritikere til å argumentere for kutt i hans gedigne sluttkompensasjon:

Krever kutt for Lund

Oljefondet stemte for

Det norske oljefondet har tidligere bekreftet at det godkjenner transaksjonen.

Oljefondet er Shells femte største investor med 2,46 prosent av aksjene og BGs nest største investor med 3,73 prosent av aksjene, ifølge Thomson Reuters.

Følg markedene i DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Dødsstøt for «Abenomics» i Japan

Kim Jong-un holdt rakettbankett

Duket for strid om ny høyesterettsdommer i USA

Se DNTV:

Bli med in i Karis Gründerhub i London

Kari Bech-Moen sa opp lederjobben i Telenor, flyttet med mann og barn til London og ble gründer:

Bli med in i Karis Gründerhub i London
Kari Bech-Moen sa opp lederjobben i Telenor, flyttet med mann og barn til London og ble gründer,
00:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.