Kredittvurderingsbyrået Moody's har nedgradert kredittvurderingen til seismikkkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS)  til Caa1 fra B1 med negative utsikter, melder byrået fredag kveld.

Moody's opplyser at nedgraderingen av PGS med tre hakk reflekterer fall i oljepris og vedvarende overtilbud av olje.

«Fallet i energipriser og tilhørende kapitalmarkedsbekymringer vil øke finansieringskostnader og øke refinansieringsrisikoen for oljeserviceselskaper», heter det.

Moody's nedgraderer også Bibby Offshore, KCA Deutag Alpha, CGG og Welltec.

Byrået venter at markedet vil være veldig utfordrende også i 2016. Til tross for kostnadsreduksjoner og restrukturering ventes det at resultatene før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) vil falle.

Moody's forventer at markedsforholdene i seismikkindustrien vil forbli utfordrende gjennom 2016 og 2017 med begrenset visibilitet når det kommer til tidspunktet for en potensiell oppgang i markedet, og utsikter til lavere gjeldsgrad.

Les også: «Det er ingenting å lure på, 2016 vil bli grusomt»

For PGS nevner Moody's at selskapets evne til å få tilgang til sin rullerende kredittfasilitet kan bli strammere ettersom avstanden til selskapets lånebetingelser sannsynligvis vil bli mindre gitt Moody's forventning om en økning i gjeldsgrad.

«Nåværende rating forutsetter at PGS vil gjøre relevante tiltak for å håndtere et potensielt brudd med lånebetingelser i god tid», heter det.

Standard & Poor's nedgraderte kredittvurderingen på Petroleum Geo-Services til CCC+ fra B, med negative utsikter 26. februar. Nedgraderingen og utsiktene til at flere selskaper kan være i faresonen for samme øvelse, setter også obligasjonsfond under press.

Bakgrunn: Pengene renner ut av Holberg-fond: - Hele næringen er oppi et ragnarok og  - Det er ikke helt panikk

Styret i Petroleum Geo-Services har godkjent IFRS-årsregnskapet for 2015, opplyser selskapet i en separat melding mandag.

«Selskapet rapporterte sitt ureviderte IFRS-resultat for fjerde kvartal og foreløpig resultat for helåret 2015 15. februar 2016. Det er ingen vesentlige endringer i konsolidert resultat eller den finansielle posisjonen i forhold det presenterte 15. februar 2016», heter det i en melding fra selskapet mandag.

Selskapet vil legge frem årsrapporten innen fire uker før generalforsamling 11. mai 2016, fremgår det.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
300.000 tåler ikke høyere boligrente

Rogalendinger sliter med boliglånet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: