Den russiske energiministeren Aleksander Novak sier at Russland erkjenner at Iran er i en spesiell oljemarkedssituasjon.

Det sier han mandag etter et møte med Iran, melder Bloomberg News.

Iran har planlagt en opptrapping av produksjonen etter at sanksjonene mot landet ble opphevet tidligere i år. Samtidig har flere av de viktigste oljeprodusentene foreslått en avtale om å fryse produksjonen på januar-nivå.

- Iran har rimelige argument, og krever en spesiell tilnærming, sier Novak.

Et møte i Moskva mellom landene som så langt har vist interesse for en produksjonsfrys, deriblant oljestormaktene Saudi-Arabia og Russland, var opprinnelig planlagt avholdt mot slutten av denne måneden. Nå blir møtet trolig utsatt til april.

Novak ønsket ikke å kommentere hvorvidt Irans oljeminister Bijan Zanganeh vil delta på møtet. Den russiske energiministeren sier imidlertid at Iran kan komme til å bli med på en frys-avtale når landet produksjon er gjeninnhentet.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Millioner krever presidentens avgang

Ytterligere 600 mister jobben i Aker Solutions

Billigere Porsche-suv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?

Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?
Det skjer neppe med det første, men i fremtiden kan en robot som denne ta i mot deg når du skal sjekke inn på flyplassen eller på hotellet.
01:13
Publisert: